Natuur

De Auvergne bezit gevarieerde landschappen.. En dit is een van de sterke punten van de streek.
Meer dan de helft van de gemeentes ligt in het berggedeelte. De Auvergne is een gebied met oude, uitgedoofde vulkanen. De vulkaan is het embleem van de streek.

Met 2 regionale natuurparken, hoogvlaktes, valleien, bossen, vruchtbare vlaktes, kloven…….kunt u alle kanten op. De landschappen en de menselijke activiteiten hebben elkaar al eeuwenlang beïnvloed. Het resultaat is een rijke en onbedorven omgeving waar je met plezier kan wonen en werken.

De Auvergne staat ook bekend als de watertoren van Frankrijk en de diverse bronnen worden al sinds de romeinse periode gebruikt. Het is een economische rijkdom voor het toerisme en de voedings industrie.

De natuur is geweldig voor allerlei aktiviteiten.

De streek kent honderden kilometers goed aangegeven wandelpaden. In de bergen maar ook in het meer vlakke gedeelte. Meren en rivieren te over.
Fantastisch voor liefhebbers van kanovaren, zwemmen, zeilen en zelfs rafting……..Paragliding over de indrukwekkende vulkanen, onvergetelijk ! Meer of minder sportief fietsen. Dat hangt natuurlijk af van het relief. En niet te vergeten : mountainbiken.
Omdat er veel vulkanen zijn, vindt je ook veel kratermeren, zoals het lac Pavin.

Mensen die van natuur houden komen hier echt aan hun trekken.

Ook in de winter is de Auvergne aangenaam. Je vindt makkelijk in de omgeving een plek om te skiën. Alpineski, langlauf of sneeuwschoen wandelen. Maar ook buiten de grotere wintersportplaatsen zoals Super-Lioran, Super-Besse of le Mont-Dore, biedt de streek voldoende andere plekken waar men van de sneeuw kan genieten.
Het bronwater in gebruik sinds de gallo-romeinse periode heeft veel medische eigenschappen. Door de jaren heen hebben de verschillende kuuroorden zich gespecialiseerd. Je vindt er ook specifieke bouwstijlen.
De aanwezigheid van bronwater en de kuuroorden wordt verklaard door de aanwezigheid van de vulkanen. Buiten de medische kant biedt men steeds meer wellness activiteiten.

Direct Contact

Robert Timmers
Robert Timmers