Ligging

De Auvergne ligt midden in Frankrijk en Europa. Op een kruispunt van belangrijke autowegen (A 71 vanuit Parijs en de A 72 vanuit Lyon)  en op redelijke afstand van Nederland.
Bijvoorbeeld, de afstand van Utrecht naar Clermont-Ferrand bedraagt slechts 900 km.

Er is een internationaal vliegveld met o.a. een directe vlucht vanaf Schiphol. Met de trein gaat het, ofwel via Parijs met de Teoz, ofwel via Parijs en Lyon met de TGV.

De Auvergne maakt deel uit van een oud berggebied, het Massif Central, dat ongeveer 1/6 van de opppervlakte van Frankrijk beslaat.
Heel centraal gelegen want de afstanden met de auto zijn :
Clermont-Ferrand – Parijs : 4 uur

Clermont-Ferrand – Bordeaux : 4 uur

Clermont-Ferrand – Lyon : 1 1/2 uur

Clermont-Ferrand – Montpellier : 3 uur

De Auvergne, een streek waar nog de romaanse taal wordt gesproken en die meer authenticiteit in zich heeft dan het uiterst populaire zuiden van het land.

Veel oude structuren, zowel op vlak van communicatie als op vlak van bouwkunde zijn overeind gebleven door de ligging van het gebied.
De Auvergne is namelijk gelegen in een oud vulkanisch gebergte. Hierdoor zijn de inwoners tamelijk afgesloten van de ‘buitenwereld’, onderworpen aan het reliëf en het halsstarrige karakter.
Hierdoor komt het ook, dat het gebied nog ontelbare grote en kleine overblijfselen herbergt uit alle tijdspannes van de geschiedenis, beginnende vanaf de vierde eeuw voor J.C.

Vooral in de hoofdstad, Clermond-Ferrand, is een stadswandeling veelbelovend: eeuwenoude gebouwen staan er naast even pittoreske dorpshuisjes.
Het stadsleven onder de imposante kathedraal Notre-Dame-de-l’Assomption draait echter gewoon door.

De Auvergne, een authentieke streek voor je toekomstige leven !

Direct Contact

Robert Timmers
Robert Timmers