Ontdek de Auvergne / Een deel van de nieuwe administratieve regio Auvergne Rhône-Alpes (01/01/16)

De Auvergne, samen met Rhône-Alpes, vormt  éen van de nieuwe 13 regios van Frankrijk. Deze verandering heeft plaats gevonden op 1 januari 2016.       Elke regio is weer onderverdeeld in departementen en die heten in de Auvergne, van boven naar beneden :auvergne-departementen

Allier (03)

Puy-de-Dôme (63)

Cantal (15)

Haute-Loire (43)

 

De oppervlakte komt ongeveer overeen met 70 % van Nederland. De Auvergne is de noordelijke toegangspoort tot het Massif Central, een oud berggebied dat 1/6 van de oppervlakte van Frankrijk vertegenwoordigd.

En historisch dun bevolkt. Vergrijzing en het wegtrekken van veel jongeren naar de grote steden voor studie en een eerste werkervaring. De streek heeft creatieve nieuwkomers nodig, die nog moeten of willen werken. Liefst met jonge kinderen, maar iedereen is van harte welkom.

Veel andere medelanders zijn u voorgegaan en meestal met succes. Ze voelen zich hier dan ook “thuis”!

Want “emigreren” naar de Auvergne is makkelijk : een dag rijden van Nederland ; rust en ruimte ; goedkoop wonen en……..kansen om te ondernemen in een authentiek stukje Frankrijk met minder stress en meer levensruimte.

Maar voor dat jullie gaan beginnen, zorg ervoor dat je klaar bent voor het avontuur :

Lees veel over de streek (internet geeft erg veel informatie), leer de taal en verbeter  je taalgebruik.
Want de Auvergne (en trouwens heel Frankrijk) kan het ideale plekje worden, mits je de taal beheerst en je belangstelling toont voor je naaste omgeving en lokale aktiviteiten.
Veel streekbewoners spreken weinig of geen engels (veel jongeren wel).

Maar ze staan allemaal voor jullie klaar met advies en hulp.

ONZE HULP IS GEHEEL GRATIS !

Direct Contact

Robert Timmers
Robert Timmers